Plážové leháro na Vánoce? Už máme skoro vyprodáno, říká ředitelka cestovky

Lidé využívající last minute míří hlavně za teplem, ale někteří se zároveň chtějí vyhnout letním pařákům. "Opravdu si myslím, že to září je lepší, co se týká toho počasí. Zároveň je vyhřáté moře a klienti si to prostě užijí. A zároveň jsou i památky stále otevřené. Super je i to, že delegáti mají více času na klienty," vysvětlila Okonkwo Gattuso.

Jaká destinace je nejžádanější a nejsou zájezdy v tuto chvíli už přebrané? "Přebrané jsou, a je to dokonce něco nevídaného. Když totiž končí prázdniny, tak většinou klienti nemají zájem hned odjet na dovolenou. Máme hrozně málo termínů, a dokonce jsme i přidávali další do některých destinací, jako je Tunisko, Džerba či Turecko. Tam navíc budeme létat až do konce listopadu," vyložila.

Jak Okonkwo Gattuso dodala, zároveň mezi zájemci trenduje i Egypt, a to hlavně z důvodu ceny. Za podobné peníze neseženete v Řecku ani Turecku tak dobré ubytování. Roste ale popularita Bulharska.

"Bulharsko byla tento rok oblíbená destinace. Byli jsme až překvapeni, kolik klientů, i našich stálých z jiných destinací, zvolilo to Bulharsko. Už to není tak, jak to mají lidi zažité, že to je low-cost země a nedá se tam udělat luxusní dovolená. Myslím si, že teď to ti klienti právě poznávají a určitě budou častěji cestovat i do Bulharska," míní. Podle Okonkwo Gattuso jsou bulharské ubytovací služby včetně stravy srovnatelné se čtyřhvězdičkovými hotely v Egyptě.

[chooze:article;value:576824]

​Zatímco je první vlna last minute na vrcholu, už začala i druhá vlna. "Teď momentálně máme naladěno do 30. listopadu. Můžete se podívat do Zanzibaru, na Kapverdy, do Rás al-Chajmy a taky do jiných destinací," vyjmenovala.

Čím dál více Čechů míří za hranice i na Vánoce. "Už teď jsou Vánoce skoro vyprodané. Jestli ještě čekáte na nějaký vánoční termín, tak si myslím, že už neuspějete. Poptávka je obrovská, hrozně moc klientů nechce trávit Vánoce tady, protože už několik let ani nebyl sníh, tak proč být tady, když člověk může oslavit Vánoce u moře s celou rodinou?" popsala.

"A co se týká financí, tak si myslím, že ty vánoční termíny se už taky vyplatí mnohem více a zároveň si i užijete s rodinou tu dovolenou," dodala.

A podle Okonkwo Gattuso je nejpoptávanější destinací na Vánoce Egypt. "Hotely tam mají krásné programy. Je to i z toho důvodu, že pořádají galavečeře a je to ještě pořád za rozumnou cenu. Nově máme na Vánoce zařazenou i Rás al-Chajmu, která láká třeba na ohňostroje," řekla.

Na celý díl pořadu se podívejte níže:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.