Plíseň ve vzduchu může potrápit vaše zdraví. Vše je ve správném věšení prádla

Chladné počasí s sebou přináší i vlhkost. Lidé, kteří nemají doma sušičku, proto přestávají sušit oblečení venku a častěji jej suší doma. Podle odborníků to však obvykle není to nejideálnější řešení.

Při sušení oblečení na sušáku se totiž do vzduchu uvolňuje spousta vlhkosti, která je příčinou vzniku plísní. Pokud v dané místnosti dostatečně větráte, pak není sušení prádla v interiéru problém. Jenže v zimních měsících to často není možné.

[chooze:article;value:477020]

Největším problémem může být, pokud prádlo sušíte v ložnici. "Ložnice je jedna z místností, kde se zdržujete nejdéle. Vzhledem k tomu, že mokré prádlo podporuje tvorbu vlhkosti a tím i potenciální zdravotní problémy, bylo by lepší sušit prádlo tam, kde netrávíte tolik času," cituje odborníky ze společnosti In The Wash web topky.sk.

Dalším nečekaným problémem může být sušení prádla na radiátorech. Nejedná se přitom jen o problém s vlhkostí, ale také s úsporami na energiích. "Prádlo zachycuje teplo, takže váš domov není dostatečně vytápěn. Váš kotel pak musí pracovat efektivněji, což vás bude stát více," píše britský web Express.

Podtrženo sečteno, nejlepší je sušit mokré prádlo v místnosti, kde se nezdržujete příliš dlouho. Pokud nemáte jinou možnost, nejvhodnějším řešením se zdá být pohlcovač vlhkosti. Příliš vlhký vzduch v místnosti není radno podceňovat. Pamatujte na to, že vám plísně mohou způsobit vážné problémy s dýcháním.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.