Plný autobus, náklaďák a osobák se srazily u Liberce: Několik zraněných

[chooze:gallery;value:33859]

"Krátce po půl sedmé došlo na silnici I/13 ve směru z Frýdlantu na Arnoltice k dopravní nehodě tří vozidel. Pravděpodobně při předjížděcím manévru došlo ke střetu předjíždějícího osobního automobilu s protijedoucím nákladním vozem a následně pak také k nárazu uvedeného osobního vozu do autobusu," popsal nehodu policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

"Na místě se nachází celkem 25 účastníků nehody," sdělili na sociální síti X hasiči. Celkem šest lidí je zraněných. "Pět z nich bylo ZZS (zdravotnickou záchrannou službou, pozn. red.) odvezeno do nemocničního zařízení a jedna osoba byla ošetřena na místě bez nutnosti transportu," doplnili.

[chooze:article;value:529196]

"Komunikace je v současné době uzavřena z důvodu vyšetřování okolností a příčin vzniku nehodového děje. Objízdná trasa bude svedena přes obec Krásný Les," uvedl Robovský ráno. Po poledni už je silnice průjezdná.

Na místo přijel evakuační autobus hasičů. Ten lidi převezl do Frýdlantu na autobusové nádraží. 

[chooze:article;value:528789]

"Hasiči zaklíněnou osobu z osobního automobilu vyprostili a provedli u vozidel protipožární opatření. Prozatím nebyl zjištěn žádný únik provozních kapalin," dodali hasiči.

"Čtyři osoby měly středně těžká zranění a byly přepraveny pozemní posádkou do traumacentra v Liberci, jednu osobu s lehkým zraněním také přepravila posádka do libereckého traumacentra," potvrdil TN.cz mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Řidička nedala přednost autobusu. Nehoda způsobila kilometrové kolony (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.