Plyn zlevňuje. Další dodavatel snížil ceny pod vládou stanovený strop

Od 7. března nabízí Centropol zemní plyn s průměrnou cenou za dodávku na úrovni 2 189 korun bez DPH za megawatthodinu. K této částce je třeba připočítat poplatky za distribuci a stálý měsíční plat, který si Centropol účtuje ve výši 30, 50 nebo 110 korun bez DPH v závislosti na pásmu spotřeby.

[chooze:article;value:491218]

​"Již 7. února jsme vydali nové ceníky s podstropovými cenami elektřiny a zemního plynu určené pro stávající i nové zákazníky. Díky naší konzervativní nákupní strategii a nízkým provozním nákladům můžeme nyní ve srovnání s ostatními dodavateli sáhnout k razantnější úpravě cen zemního plynu. S účinností od 7. a 10. března snižujeme ceny produktů na dodávku zemního plynu s dobou neurčitou. Cena dodávky plynu u produktu Bez závazku tak činí 2 189 Kč/MWh bez DPH. Ceníky starších produktů se vzhledem k historickým nákupům dostanou na úroveň nepatrně vyšší, a sice na 2 289 Kč/MWh bez DPH,“ uvádí marketingový ředitel a člen představenstva Centropolu, Jiří Matoušek.  

Nižší ceny energií začali nabízet nebo avizovat i další dodavatelé. E.ON snížil svým klientům bez dlouhodobého závazku cenu plynu oproti stropu o osm procent. Vybraným klientům snížilo ceny plynu bez fixace také Innogy, a to o cca 240 Kč za MWh.

Snížení cen stávajícím zákazníkům oznámila také společnost MND, plyn bude nově stát o 280 Kč za MWh méně, než je vládou stanovený strop. Nové ceníky představil i ČEZ. Ceny energií u něj budou klesat postupně, podmínkou je dlouhodobá smlouva.

Ceny plynu jako komodity jsou vládním nařízením zastropovány na úrovni 3 025 Kč/MWh (2 500 Kč/MWh bez DPH). K částce je nutné připočítat ještě distribuční poplatky a stálý měsíční plat. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.