Plzeň je téměř neprůjezdná. Dopravu komplikují opravy ulic i vandalové

Řidičům v Plzni nestačí jen trpělivost. Musí prokázat ještě smysl pro orientaci a občas i pro humor. Dopravních omezení je tolik, že se můžou marně snažit z místa dostat i několik desítek minut.

Asi nejkomplikovanější je situace v samotném centru v okolí katedrály svatého Bartoloměje, kde se předělává tramvajová trať a tramvaje jezdí v protisměru. Už od května jsou uzavřené sousední jednosměrky Zbrojnická, Pražská a Solní. Teď je navíc slepá ulice z Františkánské. Počet vjezdů na historické náměstí i výjezdů z něj se tak snížil na dva.

[chooze:article;value:562238]

​Na pohodě řidičům nepřidávají ani vandalové, kteří si pohrávají s dopravním značením. Neznámí pachatelé už několikrát otočili přenosné dopravní značky, které mají pomáhat s orientací. Podle plzeňského magistrátu by je teď měla častěji kontrolovat městská policie.

Vyhráno ale zdaleka nemají ani ti, kteří vykličkují z náměstí Republiky. Uzavřena je od pátku také polovina páteřní Klatovské třídy. Pro ty, kteří jedou z Lochotína na Bory, je vyznačená osmikilometrová objížďka. Opravy by se měly stihnout do konce prázdnin. Naproti tomu budou práce například v Koterovské ulici pokračovat až do prosince.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.