Plzeň truchlí, zemřel klíčový pracovník dopravního podniku, bylo mu jen 44 let

Jiří Kohout byl dlouholetým vedoucí oddělení plánování dopravy Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP). Tam zodpovídal za organizaci a strategický rozvoj MHD, byl spoluautorem Plánu udržitelné mobility Plzně a mnoha dalších dokumentů. K jeho zásluhám patří moderního dispečink MHD i systém inteligentních zastávek ve městě, informuje web plzeň.cz

[chooze:article;value:496691]

​Ztrátu uznávaného dopravního odborníka zaznamenali také v zahraničí. "Jiří byl našim váženým a vysoce respektovaným členem. Naše myšlenky jsou s jeho rodinou a blízkými," reagovala na ztrátu Mezinárodní asociace veřejné dopravy se sídlem v Bruselu, kde od roku 2020 Kohout předsedal trolejbusové komisi.

Magazín Československý dopravák připomněl, že bývalý manažer plzeňského dopravního podniku byl také aktivním autorem a je podepsán pod řadou odborných i populárně naučných textů, včetně jedinečného díla věnovaného historii plzeňských trolejbusů (80 let Plzeň trolejbusová), kterým si před dvěma lety splnil dětský sen na komplexní zpracování historie plzeňské trolejbusové dopravy.

 Podívejte se, jak vypadají bouřková mračna v Dobřanech na Plzeňsku (5/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.