Plzeňská zoo láká na tlupu šimpanzů. Ti vítají návštěvníky hromadným potleskem

Když do Plzně, tak na šimpanze. Při jejich krmení budete žasnout, co je tahle rodinka schopná pro kousek zeleniny udělat. A malý sameček Dumay okouzlí návštěvníky svou roztomilostí. "Neučili jsme je hlásit, neučili jsme je tleskat, v podstatě se to naučili sami, aby dostali to krmení," řekla chovatelka primátů Monika Nováková.

Zaparkovat můžete přímo u zoo za 100 korun, nebo se můžete nechat svézt vláčkem za poloviční cenu. Zahrada v Lochotíně funguje už od roku 1963 a mají tam největší množství zvířat v celé republice. "Je to zhruba 1 200 druhů, podruhů, plemen a forem živočichů. Ty stavy jedinců oscilují mezi šesti až osmi tisíci jedinci. Velkou devizou jsou neobvyklé expozice jako svět v podzemí, strašidelné sklepení, unikátní česká řeka," sdělil mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba.

[chooze:article;value:566009]

​Chovají tam i nosorožce indického, který si svůj roh sám postupně upiloval. "Zkouší se přetlačovat s různými předměty, který tu máme, dokazuje si jakoby svoji sílu a tím pádem dochází k obrušování toho rohu," vysvětlil chovatel Robert Bultas.

V amfiteátru se můžete stát součástí vystoupení dravců. Orli tam lidem létají těsně nad hlavou a občas je zkropí studenou sprškou. Speciálně na tenhle zážitek chodí pravidelně i kamarádi Míra a Sláva. "Několikrát týdně, jsme stálí hosté," shodují se.

Jediná zvířata, která v zoo můžete bez omezení krmit, jsou ryby. V Plzni to ale není jen o zvířatech. Děti se tam můžou vydovádět na hřištích a milovníky flóry zase potěší stovky okrasných květin. "Tím, jaký máme charakter expozic, tím, že jsou tam ptáci, hodně rostlin, tak je to bez přístupu psů a jsme taky nejstarší česká zoo s existencí společného dinoparku," uvedl mluvčí Vobruba.

Rodinné vstupné vyjde na 1 270 korun. V areálu je dost toalet i restaurací, kde si dáte hotovky, nejžádanější je přitom smažený sýr s hranolky. Za obrovskou porci zaplatíte necelých 200 korun. V létě se můžete osvěžit zmrzlinou, třeba kopeček pistáciové vyjde na 40 korun.

Plzeňská zoo ale trpí jedním neduhem. Orientovat se v ní dělá problémy, štáb televize Nova by se mezi výběhy bez průvodce patrně ztratil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.