Po 13 letech se rozplétá případ mrtvol na pláži. Podezřelého z vražd usvědčila pizza

[chooze:gallery;value:32389]

​Devětapadesátiletý architekt Rex Heuermann byl ve čtvrtek večer tamního času zatčen a obviněn ze zabití tří z jedenácti obětí dlouho neobjasněné série vražd na Gilgo Beach na newyorkském Long Islandu. Muž žil desítky let přímo naproti zálivu, kde byly mrtvoly v roce 2010 a 2011 nalezeny. 

Případ se podařilo rozlousknout díky údajům z mobilních telefonů, kreditním kartám a především testům DNA, které nakonec policii dovedly k Heuermannovi, píše CNN. Hlavní roli v tom sehrála pizza, respektive kůrky, které architekt vyhodil spolu s krabicí do popelnice. Z těch detektivové odebrali vzorky DNA.

[chooze:article;value:417387]

​Na třech obětech či v jejich bezprostřední blízkosti tehdy byly nalezeny vlasy, o kterých se předpokládalo, že patří manželce podezřelého. Ta spolu s dětmi byla v době, kdy ženy byly zabity, mimo stát. Vlasy ale byly znehodnocené a v roce 2010 tak nedokázaly policii přinést potřebné důkazy. 

Gilgská čtyřka

Jak připomíná deník New York Times, vyšetřovatelé stále nevědí, jestli všech 11 vražd spáchal jeden člověk, anebo je pachatelů více. Na pláži našli ostatky devíti žen, jednoho muže a batolete. První skupince obětí se přezdívá "Gilgská čtyřka" a jedná se o čtveřici žen, jejichž těla byla objevena jako první v prosinci roku 2010. 

Všechny se živily jako sexuální pracovnice a bylo jim okolo dvaceti let. Z vraždy Megan, Amber a Melissy už byl Heuermann obviněný, u Maureen je zatím hlavní podezřelý, protože v případě jejího zabití důkazy nejsou tak jednoznačné. 

[chooze:article;value:512076]

Architekt se k žádnému z činů nepřiznal, podle jeho právníka tvrdí, že je nevinný. Soudce ale rozhodl o vazbě bez možnosti propuštění na kauci. "Dámy a pánové, Rex Heuermann je démon, který chodí mezi námi. Predátor, který zničil rodiny," prohlásil policejní komisař Rodney Harrison. "Nebýt členů naší pracovní skupiny, chodil by ještě dnes po ulici," dodal. 

V posledních měsících se Heuermann podle okresního prokurátora Raye Tierneyho snažil mít o vyšetřování co největší přehled. Byl až posedlý vyhledáváním informací na internetu o vraždách na Gilgo Beach, sledoval dokumenty o případu a poslouchal podcasty. Vyhledával také sadistickou pornografii, včetně materiálů obsahujících sexuální zneužívání dětí. 

"Nemyslela jsem si, že toho člověka někdy najdou," citovala agentura AP příbuznou jedné z obětí Amy Brotzovou. Tělo její zavražděné sestřenice bylo úplně první, které před 13 lety policisté našli. "Jsme rádi, že policie v tomto ohledu konečně učinila pozitivní krok vpřed, ale tohle je teprve začátek. Je to jen okraj velkého jezera vražd, které se staly," vyjádřil se pro CNN právník rodin dalších dvou žen, jejichž ostatky byly na Gilgo Beach nalezeny. Z jejich zabití Heuermann ale obviněn nebyl. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.