Po Globusu běhali hlodavci. Hygiena nechala obchod otevřený

[chooze:gallery;value:37593]

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) během kontroly v prodejně potravin Globus v Havířově odhalila hned několik vážných problémů. "Naši inspektoři v provozovně zjistili výskyt velkého množství myšího trusu i jednoho živého a několika uhynulých hlodavců," informovala inspekce na svých webových stránkách.

Konkrétně šlo o prodejnu v ulici U Skleníku. Inspekce okamžitě v úterý uložila zákaz užívání některých prostor. Konkrétně šlo o prostor výroby pekařských výrobků, sklad pekárny a cukrárny a úsek pekařství.

[chooze:article;value:575907]

​Zbytek obchodu ale zůstal otevřený, což pod příspěvkem SZPI na facebooku někteří lidé kritizovali. Inspekce se ale výtkám brání s tím, že na prodejní ploše žádné nedostatky neobjevila. "Obecně platí, že na rozsah uzavření může mít vliv i uspořádání provozovny a způsob, jakým jsou od sebe odděleny jednotlivé funkční prostory (sklad, prodejní plocha, přípravna pokrmů atd.). Při kontrolách tak vždy zohledňujeme i případné riziko rozšíření kontaminace například ze skladových prostor na prodejní plochu," vysvětlila SZPI.

Společnost Globus ve vyjádření pro TN.cz uvedla, že ve čtvrtek ráno se prostory pekárny znovu otevřely. Předcházel tomu dle firmy důkladný úklid a odborná rozšířená deratizace. "Nadále jsme také zvýšili míru i četnost úklidů napříč provozní dobou, denně provádíme několik důkladných monitoringů prostor, současně jsme zabezpečili prostor proti vniknutí hlodavců zvenčí do prostoru. Věříme, že souhrn zostřených opatření bude natolik účinný, že se již nebude tato politováníhodná situace opakovat," uvedla mluvčí společnosti Aneta Turnovská. 

Centrum Prahy terorizují hlodavci. Z připravených nástrah si nic nedělají (4/2025):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.