Po krachu cestovky jsou v zahraničí desítky lidí. Další Češi na zájezd ani neodletí

Cestovní kancelář Fly Dovolená minulý týden oznámila, že končí. Firma, která zprostředkovávala zájezdy do exotických destinací, zkrachovala. Cestovka měla v té chvíli v zahraničních destinacích desítky klientů, kteří tam uvázli. Někteří z nich se kvůli tomu dostali do svízelné situace, museli si totiž kvůli tomu narychlo prodloužit dovolenou. Ta jim měla přitom skončit o víkendu.

A tak se 67 klientů vrátí domů až ve středu. "Někteří z nich se vrací podle plánu, další si ale museli dovolenou prodloužit. Jde o jednotky lidí," sdělila TN.cz  Veronika Honegrová, mluvčí Pojišťovny Collonade. Týká se to dvou rodin, které se měly vrátit už v neděli. "Naše pojišťovna jim platí prodloužení pobytu i letenky zpět domů," upřesnila mluvčí.   

"V některých turistických destinacích je situace komplikovaná a hotely mnohdy chtějí platbu hned a v hotovosti. Tyto náklady jsou klientům následně proplaceny po jejich návratu domů," upřesnila. Prvních 150 turistů přiletělo do Česka o víkendu. "Vraceli se v termínu, kdy jim končil zájezd," řekla mluvčí Honegrová.

[chooze:article;value:567806]

​V nejistotě teď ale žije přes 1 000 Čechů, kteří už mají zájezd prostřednictvím cestovky Fly Dovolená zakoupený, na dovolenou už ale zřejmě neodletí. Tito turisté mají podle vyjádření Honegrové nárok na vrácení celé částky.   

Cestovní kancelář Fly Dovolená pořádala zájezdy do Turecka, Egypta, Spojených arabských emirátů nebo Maroka. Jde o první cestovku, která letos vyhlásila úpadek. Stovek Čechů se ale dotkl i krach německé cestovní kanceláře CK FTI Touristik GmbH. 

Pokud máte za sebou podobnou zkušenost a krach cestovky vám zkomplikoval dovolenou, nebo jste na již zakoupený zájezd vůbec neodletěli, napište svůj příběh zpravy@nova.cz.

O peníze po krachu cestovky klienti nepřijdou, uklidňuje odborník (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.