Po krátké nemoci zemřel herec Andre Braugher, známý ze seriálů Zločin v ulicích a Brooklyn 99

Braugher nasbíral desítky titulů ve filmech a televizi po ohromujícím debutu v roli citlivého vojáka v oscarovém filmu Sláva (Glory) z roku 1989 o jednotce černošských vojáků z dob občanské války, kde si zahrál po boku Morgana Freemana a Denzela Washingtona, uvádí stanice CNN.

Následovala role baseballového velikána Jackieho Robinsona v televizním filmu The Court-Martial of Jackie Robinson a poté si zahrál hlavní roli v seriálu Zločin v ulicích, natočeném podle knihy Davida Simona o baltimorských detektivech. Za ztvárnění role detektiva Franka Pembletona, kterou hrál sedm sezón, získal v roce 1998 svou první cenu Emmy v kariéře. Druhou Emmy si vysloužil v roce 2006 za minisérii stanice FX Zloděj (Thief). Na toto ocenění za svůj život získal celkem 11 nominací.

[chooze:article;value:532295]

Po tomto seriálu se Braugher zařadil mezi žádané herce, zahrál si v thrilleru Prvotní strach, dále ve filmu režiséra Spikea Leeho Nastupte si do autobusu a ve sci-fi thrilleru Frekvence. Zahrál si také ve svém vlastním seriálu Gideon's Crossing v roli brilantního onkologa, který školí mladé lékaře.

https://twitter.com/AP/status/1734759477121872245

Později strávil tři roky po boku Raye Romana v dalším seriálu Muži určitého věku a poté se vrátil jako další policista, tentokrát v roli kapitána Raymonda Holta v komediálním seriálu Andyho Samberga Brooklyn 99, který se vysílal po osm sérií. Za oba seriály byl Braugher nominován na cenu Emmy.

Braugherův herecký kolega ze seriálu Brooklyn 99 Terry Crews na instagramu napsal: "Nemůžu uvěřit, že jsi odešel tak brzy. Je mi ctí, že jsem tě mohl znát, smát se s tebou, pracovat s tebou a sdílet osm nádherných let sledování tvého nenahraditelného talentu. Tohle bolí. Opustil jsi nás příliš brzy," napsal Crews. "Tolik jsi mě toho naučil. Budu navždy vděčný za zkušenost, že jsem tě mohl poznat. Děkuji ti za tvou moudrost, rady, laskavost a přátelství. Hlubokou soustrast tvé ženě a rodině v této těžké chvíli. Ukázal jsi mi, jak vypadá dobře prožitý život," dodal dále.

Braugher se narodil v Chicagu, vystudoval Stanfordovu univerzitu a později navštěvoval Juilliard. Během své kariéry prokázal všestrannost, objevil se na jevišti Newyorského shakespearovského festivalu a namluvil zlotřilého Darkseida v animovaném filmu Superman/Batman: Apokalypsa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.