Po Liberci chodí travič psů. Zvířatům hází otrávené uzeniny

"Jsem ráno kolem osmé vyšla s čubinkou ven a všimla jsem si, že mi chce tady něco sebrat. Hned tady zkraje. Tak jsem přiskočila a našla jsem buřt," uvedla nálezkyně otrávených návnad Stanislava Hanusová. 

Když si uzeninu prohlédla podrobněji, zjistila, že je napěchovaná neznámými tabletami. Proto okamžitě oběhla všechny sousedy pejskaře, aby je varovala.

"Mezitím už jsem zjistila, že tři psi to tady snědli. Paní přiběhla, že to její fenka snědla. Během chvilky jí začala zvracet. Pak začal zvracet pejsek tady další sousedce. Notabene tady je to dětská louka. Tady si denně hráli a bobovali ti nejmenší, takže to mohlo sebrat i dítě," upozornila Hanusová.

[chooze:article;value:476174]

Případ už si převzali liberečtí kriminalisté. Místo je uzavřené a přestaly ho navštěvovat i maminky s dětmi. Nikdo neví, kolik dalších nástrah se může pod sněhem, který mezitím napadal, ještě ukrývat.

"Liberečtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat," sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Léky z návnad už policie zaslala do kriminalistického ústavu, kde se bude zjišťovat, o jaký druh léčiva šlo a jak moc bylo nebezpečné. Pachateli v případě dopadení hrozí až tříleté vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.