Po Martínkovi potřebují pomoc i další děti. Edu trápí vzácné onemocnění

​Příběh malého Martínka se dotkl srdcí mnoha Čechů. Po jeho medializaci se spustila vlna solidarity, díky které se podařilo vybrat potřebných 100 milionů korun na Martínkovu léčbu. Podobně jako Martínek by ale pomoc potřebovaly i další děti.

Portál Donio sdílí hned několik takových případů. Mezi nimi je například příběh chlapce, který v šesti letech ochrnul na všechny končetiny, či příběh holčičky, které nepovedená operace změnila život. Rodiny dětí, kterým osud příliš nepřál, teď prosí o pomoc.

"Donio pomáhá měnit příběhy, na kterých záleží. Buďte s námi pro každou dobrost a dopřejte si dobrý pocit z darování pravidelně. Předáme 100 procent vašeho daru," vzkazuje mluvčí Donia Cristina Carmen Baronová.

[chooze:article;value:523815]

​Operace změnila Elence život

[chooze:gallery;value:33469]

​Jednou z nemocných holčiček je i desetiletá Elenka. Ta prakticky od narození trpí Currarino syndromem, kvůli kterému má vývod tlustého střeva. K tomu se jí později přidal i vývod tenkého střeva a poslední tři měsíce má plnou parenterální výživu.

"Elenčina operace, která měla vést ke zbavení stomie, nedopadla dobře a já s ní musela zůstat doma od podzimu 2021. Další operaci podstoupila na podzim 2022. Vše mělo být napraveno, ale opak byl pravdou," uvedla na Doniu maminka Elenky. Po operaci se dívenčin stav zhoršil.

Sociální dávky rodině podle maminky nepokryjí ani základní potřeby. Finanční pomoc by maminka, která kromě Elenky vychovává další tři dcery, potřebovala na zdravotní materiál, který Elenka potřebuje, i na náklady spojené s bydlením, dopravou a potřebami dětí. Na pomoc Elence se vybírají tři miliony korun. Pomoct můžete ZDE.

​Matyho šance na normální život

[chooze:gallery;value:33470]

​​Zákeřné onemocnění srazilo tehdy šestiletého Matyho v době, kdy si užíval začátek školy, poznával nové kamarády a hrál fotbal. I přes veškerou snahu lékařů nakonec ochrnul na všechny končetiny, a aby toho nebylo málo, přidaly se i další zdravotní komplikace.

Matyho diagnóza zněla NMOSD. Jde o velmi vzácné onemocnění spojené s těžkým postižením míchy a kmenového syndromu. Rizikovým faktorem je i to, že se nesmí nakazit žádnou nemocí. Ty by totiž v jeho případě mohly vést až ke ztrátě zraku.

Matyho rodiče chtějí peníze ze sbírky použít na zahraniční léčbu ve Španělsku a veškeré s ní spojené náklady. Pokud se podaří vybrat i něco navíc, zaplatí Matymu intenzivní 14denní terapii studeným laserem v Americe. Nutná je i navazující rehabilitace v České republice. Na to vše je potřeba 2 200 000 Kč. Pomoct můžete ZDE.

​Edíkova léčba ve Vídni

[chooze:gallery;value:33472]

​Na světě je teprve chvíli a už má za sebou sedm operací. O tom, že je Eda bojovník, tak není pochyb. Narodil se totiž s poměrně vzácným onemocněním – diastrofickou dysplázií. Takoví lidé mívají malý vzrůst a specifické vady kloubů.

Některé operace však Eda podstoupil zbytečně, protože lékaři postupovali podle zastaralých postupů. Ne každý totiž onemocnění rozumí, a najít tak lékaře, který má s takovou vadou již zkušenosti, může výrazně pomoci léčbě. To se naštěstí Edovi povedlo.

Rodina tak přešla do Vídně k panu doktorovi s mezinárodní certifikací na léčbu vtočených chodidel. Diagnóza ale vyžaduje další operace. Pro zachování rovné páteře je potřeba Edíkovi operovat obě kyčle. Rodina na operace shání 850 tisíc korun. Pomoct můžete ZDE.

[chooze:article;value:512098]

​Dvojčata bojují se svalovou atrofií

[chooze:gallery;value:33473]

​Dvojčata Týnku a Radovánka od narození trápí spinální svalová atrofie prvního typu. Nejprve se zdálo, že Radovánek, který je na tom o něco hůř než jeho sestra, nepřežije. Oba jsou ale bojovníci a s nelehkostí osudu se perou bok po boku už sedm let.

Velkou zásluhu na tom mají i rodiče. Sbírali informace z celého světa a sháněli zázračný lék. To se nakonec podařilo a rodina a přátelé se dvojčatům složili na léčebný program, a dali tak Týnce a Radovánkovi šanci na život. Tím to ale nekončí. Dvojčata k životu potřebují rehabilitace i mnoho nejrůznějších pomůcek.

Právě na to už ale rodině nestačí finance. Potřebné dva miliony ze sbírky by tedy využila na rehabilitace, fyzioterapeutické cvičení a zdravotní potřeby, jako jsou jednorázové prstové cenzory, air con dýchací okruhy či odsávací hadice se stop ventilem. Pomoct můžete ZDE.

​Martinova nemoc, kterou svět nezná

[chooze:gallery;value:33475]

​Martin se narodil jako zdravý kluk. První problémy se začaly objevovat v 18 měsících, kdy začal zakopávat. To však byl teprve začátek. Problémy s chůzí se zhoršovaly a dostaly Martina až na invalidní vozík. Ten se tak stal součástí jeho každodenního života.

Martinovu nemoc ale nikdo nezná. Žádný z lékařů zatím nebyl přesně schopen říct, co se s Martinovým tělem děje a jak ho vyléčit. Podle lékařů trpí nemocí, kterou svět ještě nepoznal. Problémy se navíc stále zhoršují, v poslední době se přidala idopatická skolióza, luxace kyčle a zvyšující se spasticita.

Martin svět okolo sebe plně vnímá. Jeho tělo mu ale nedovoluje užívat si život naplno. Rodina a paní učitelka, která sbírku založila, by tak chtěly Martinkovi život usnadnit. Za dva miliony ze sbírky plánují rodiče Martinovi pořídit elektrický vozík, vakuform a polohovací pomůcky, koupací lůžko i terapie a rehabilitace. Pomoci můžete ZDE.

[chooze:article;value:505668]

​Neštovice dostaly Tomáše na vozík

[chooze:gallery;value:33476]

​Tomáš byl až do svých 17 let zdravý mladý kluk. Jeho život se obrátil vzhůru nohama poté, co chytil neštovice. Tehdy začal boj o jeho život. Tomáš se po 14 dnech v umělém spánku probudil s amputovanýma nohama, nefunkčními ledvinami a po operaci krku a hlavy.

Rána po amputaci se špatně hojila, a tak Tomáše brzy čekala další operace. Ke všemu se přidal zápal plic, plíseň v plíci, mrtvice a nefunkční ledviny. Lékaři mu zpočátku nedávali šanci na přežití. Jeden z nich pak ale sám řekl, že chlapec přežil vlastní smrt.

Tomášova maminka je samoživitelka a léčba jejího syna je nákladná. Dva miliony, které by sbírka přinesla, by Tomášovi usnadnily vstup do dospělosti. Peníze by použil na kvalitní protézy, následnou léčbu a převoz do rehabilitačního centra. Pomoc je ale nutná i na financování nadstandardní zdravotní péče, zařízení bezbariérového bydlení i dokončení studia. Pomoct můžete ZDE.

Pro rodinu Martínka boj nekončí. Musí pro něj teď vybrat správnou kliniku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.