Po poledni dojde lidem z ponorky kyslík, šance na záchranu jsou minimální

Kanadské letadlo pátrající po nezvěstné ponorce Titan v Atlantském oceánu zaznamenalo v úterý i ve středu občasné "bouchání" z blízkosti jejího posledního známého místa výskytu.

[chooze:article;value:510127]

​"Americká pobřežní stráž objasnila, že se ale nepodařilo potvrdit, jestli zdroj hluku vychází opravdu ze ztracené ponorky," informuje britský The Independent.

Ponorka Titan se s pětičlennou posádkou nachází 3 800 metrů pod hladinou Atlantického oceánu, plavidlo je dlouhé necelých sedm metrů a záchranáři momentálně prohledávají území o rozloze Belgie.

"S tím, jak posádce dochází vzduch, byly posíleny záchranářské týmy, které po plavidle pátrají," uvádí televize CNN a připomíná, že plavidlo má poklop, který lze otevřít pouze zvenčí. Lidé by se proto nedostali ven, ani pokud by se jim podařilo vyplavat na mořskou hladinu.

[chooze:article;value:509892]

​Na palubě Titanu je Stockton Rush, šéf organizace OceanGate Expeditions, které ponorka patří. K dalším členům posádky patří britský miliardář Hamish Harding, slavný francouzský potápěč Paul-Henri Nargeolet a pákistánský podnikatel Shahzada Dawood s devatenáctiletým synem Sulemanem.

Podle britského Daily Mail cesta k vraku Titaniku stojí 250 tisíc dolarů, což je v přepočtu téměř 5,5 milionu korun. Podmořský výlet trvá deset dnů. Komerčními plavbami OceanGate Expeditions údajně financuje podmořský výzkum.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.