Moderní bydlení

Po problémech s kufry na letišti padají hlavy. Skončil šéf představenstva

Předseda představenstva Tomáš Svoboda podal v úterý rezignaci, informovalo Letiště Praha v tiskové zprávě. V představenstvu dceřiné společnosti letiště se navíc objeví nový člen.

"Jiří Jarkovský bude ve své nové roli zejména pracovat s nepravidelnostmi provozu, se kterými se momentálně potýká většina evropských letišť, a to tak, aby na ně společnost Czech Airlines Handling dokázala včas reagovat a plánovat dle nich své personální kapacity," popsala mluvčí letiště Klára Divíšková. Místopředsedou představenstva zůstává Michal Soukup.

[chooze:article;value:562932]

"Věřím, že se nám podaří předcházet situacím, které se staly v posledních dnech na pražském letišti. V současné chvíli bude mojí prioritou rychlá revize již přijatých operativních opatření a nastavení odbavovacích postupů tak, aby se eliminovalo opakování podobné situace. Společnost znám velmi dobře, a tak bude moje začlenění do představenstva, věřím, velmi rychlé," uvedl Jarkovský.

Letiště se na začátku prázdnin potýká s problémy. Kvůli zpožděným letům a nedostatku personálu odlétala letadla bez zavazadel. Lety navíc nabíraly velké zpoždění. Tamní odbory vyhlásily v pondělí stávkovou pohotovost. Situace je podle zaměstnanců kvůli nedostatku personálu a přílišným přesčasům neúnosná. 

Za problémy se minulý týden letiště omluvilo. Podívejte se na tiskovou konferenci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.