Po srážce aut v Praze jedno spadlo do kolejiště. Seniorku museli vyprostit hasiči

[chooze:gallery;value:32691]

​Ve čtvrtek odpoledne se v pražské Černokostelecké ulici srazila dvě auta, přičemž jedno z nich bylo odmrštěno přes svodidla a sjelo z mostu do kolejiště. Tam zůstalo ve zdemolovaném stavu ležet na střeše, uvnitř přitom uvěznilo svou zhruba 70letou řidičku. 

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. "Řidičku jsme vyprostili a předali záchranářům," sdělili pražští hasiči. Po dobu zásahu záchranáři podávali ženě léky na bolest, po vyproštění ji zafixovali a převezli do nemocnice.

Původně byl na místo vyslán i záchranářský vrtulník, nakonec ale jeho přistání nebylo podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové potřeba. "Žena byla po celou dobu při vědomí," dodala. 

[chooze:article;value:516137]

​Hasiči se posléze postarali o odstranění automobilu z železniční tratě, kde byl po dobu zásahu přerušen provoz vlaků. "Přesnou příčinu a okolnosti nehody vyšetřujeme," dodal policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Nehoda na Domažlicku

K nehodě dvou aut vyjížděly v odpoledních hodinách i záchranné složky na Domažlicku. Za volantem obou vozidel byly řidičky, obě ročník 1976, z nichž jedna odbočovala a druhá do ní při tom zezadu narazila – podle policie se zřejmě nevěnovala řízení.

Jedno auto začalo po nárazu hořet. "Oheň se ale podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů," upřesnila mluvčí policie Dagmar Brožová a doplnila, že jedna z řidiček při nehodě utrpěla zranění. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.