Po střelbě v Německu zemřeli čtyři lidé včetně dítěte. Podezřelý je voják

[chooze:gallery;value:34955]

Tragický incident se odehrál v noci na pátek v obcích Scheessel a Bothel v okrese Rotenburg v severním Německu, píše agentura AP News. Ke střelbě mělo dojít kolem půl čtvrté ráno. Rozsáhlá policejní akce začala v pátek ráno a kriminalisté v domech objevili celkem čtyři mrtvá těla

V domě v obci Scheessel měli podle informací deníku Bild najít mrtvolu nového přítele střelcovy bývalé partnerky a jeho matku (55). V domě v jen pár kilometrů vzdáleném městě Bothel policie údajně objevila tělo kamarádky jeho expartnerky (33) a malého dítěte (3). Původně se přitom hovořilo o tom, že jednou z obětí měla být právě střelcova bývalá přítelkyně. 

[chooze:article;value:543296]

Podezřelý, údajně voják bundeswehru, se měl krátce po činu sám udat na policii. Ta ho zadržela. "Máme podezřelého," informoval v pátek policejní mluvčí Heiner van der Werp.

Vyšetřovatelé prohledali auto podezřelého a údajně v něm našli Molotovův koktejl, několik zásobníků střelných zbraní a další munici. Na místě proto asistovali také pyrotechnici. 

Státní zastupitelství ve Verdenu požádalo o vydání zatykače pro podezřelého vojáka. Motiv činu je zatím předmětem policejního vyšetřování. Kriminalisté ale nevyloučili, že se mohlo jednat o rodinný motiv. "Motiv v rodinném prostředí nemůžeme vyloučit," uvedla policie. 

Sousedé obětí jsou v šoku. "Když o takových věcech slyšíte, myslíte si, jak je to daleko. Pak se ale podíváte z okna a děje se to dva metry od vás. To je úplně jiný pocit," svěřil se německým médiím jeden z otřesených sousedů. 

Při střelbě v Texasu zemřelo 21 lidí. Zásah byl podle ministerstva spravedlnosti selhání:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.