Po těchto potravinách si nečistěte zuby. Poškodili byste si sklovinu, tvrdí zubař

Čištění zubů už nikdy nebude jako dřív. Americký zubař Derek Chung totiž přišel s překvapivým tvrzením. Ve videu na tiktoku, které sdílel deník Topky, zmiňuje, že podle něj existují tři potraviny, po kterých je lepší si zuby vůbec nečistit, a to minimálně 15 až 20 minut po jejich požití.

První z jídel, které zmiňuje, je snídaně. Pacienti se Chunga prý často ptají, zda si mají čistit zuby před snídaní, nebo až po ní. "Je to odvěká debata. Upřímně řečeno, je v pořádku vyčistit si zuby před snídaní, ale nemyjte si zuby hned po ní. Sklovina je řidší, ústa kyselejší a tím pádem si sklovinu doslova umyjete," vysvětluje.

[chooze:article;value:522951]

​Dalším zabijákem skloviny je podle Chunga bílé víno. Nejenže v ústech zanechá kyselou chuť, ale může mít negativní vliv na sklovinu. "Lidé tomu nevěří, ale bílé víno může být pro zuby stejně špatné jako červené," tvrdí.

Třetí zmíněnou potravinou je kimči. Nadměrná konzumace tohoto tradičního korejského salátu, který i v Česku nabírá na popularitě, totiž způsobuje měknutí zubní skloviny. I v tomto případě platí, že pokud si zuby vyčistíte ihned po konzumaci, prakticky se salátem smyjete i sklovinu.

Obecně se prý vyplatí dodržovat pravidlo, že pokud sníte něco kyselého, měli byste s čištěním zubů chvíli počkat. Alespoň 15minutovou čekací dobu prý vyžaduje konzumace třeba i nakládané zeleniny, citrusových plodů, sycených nápojů či kávy.

V Česku chybí zubaři. Lidé za nimi musí cestovat i přes půl republiky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.