Po Vémolovi jde policie. Hrozí mu tři roky ve vězení

[chooze:gallery;value:30832]

Nymburská kriminálka vyšetřuje Karlose Vémolu. Případ si převzala od celníků, kteří v zápasníkově vile provedli 14. prosince 2022 domovní prohlídku.

"Případ po prověřování celní správa předala do vyšetřování Policii ČR," řekla TN.cz její mluvčí Martina Kaňková. Vémola žije s rodinou v Měchenicích u Prahy. Proč má šetření v režii policie z Nymburka, zatím není jasné.

Podle informací TV Nova už ho mají trestně stíhat, a to za "neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami".

[chooze:article;value:496518]

"V dané věci mohu v tuto chvíli sdělit pouze to, že se případem zabýváme, ale v této fázi nemůžeme být bohužel konkrétnější. Informace sdělíme v okamžiku, kdy nám to okolnosti řízení dovolí," uvedla mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková.

Vémola doma chová tygry, lvy, žraloky i krokodýly. Nikdy se tím netajil, naopak se jimi vždy chlubil zejména na sociálních sítích.

"Já o tom nic nevím, v této věci pana Vémolu nezastupuji. Neslyšel jsem o tom," prohlásil Vémolův právník Radek Suchý. Situaci odmítl komentovat i jeho mediální zástupce Aleš Rataj.

[chooze:article;value:490903]

Za údajně řešené skutky může Vémola skončit až na tři roky ve vězení, hrozí za ně i zabavení zvířat nebo zákaz činnosti. Případný pobyt za mřížemi by pro něj nebyl ničím novým, když žil v Anglii, vyfasoval rok natvrdo.

Po loňské razii Vémola tvrdil, že ho někdo účelově udal a že to mohlo souviset se zápasem s Patrikem Kinclem. Ten odmítl, že by s tím měl cokoliv společného. Titulové střetnutí obou rivalů se má uskutečnit na konci května.

Vémolu přešel smích. Pergnerová zápasníka slovy o nevěře uzemnila (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.