Po zemětřesení jsou Turecko a Sýrie v humanitární krizi. Pomoci můžete i vy

Člověk v tísni, ADRA nebo Česky červený kříž. To jsou některé z organizací, které pomáhají na dálku, ale také přímo na místech zasažených zemětřesením v Turecku a Sýrii.

"V Sýrii máme skoro 400 kolegyň a kolegů, takže v každém městě máme kancelář, takže jsme ideálně připraveni. V této chvíli má určitě největší smysl finanční příspěvek, protože to, co dnes darujete, tak my zítra budeme rozdávat lidem v severní Sýrii, kteří se ocitli bez domova," řekl ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek. Přispět na sbírku vyhlášenou Člověkem v tísni můžete i vy načtením QR kódu, který najdete ve videu s reportáží pod titulkem článku.

Kromě toho můžete peníze také posílat například i na účet humanitární organizace ADRA nebo na účet Českého červeného kříže. "Český červený kříž vyhlásil finanční sbírku na tento účel. Tady tato částka bude pak použita na podporu právě těch záchranných a obnovovacích akcí na místě," shrnul prezident Českého červeného kříže Marek Jukl.

[chooze:article;value:488692]

​"Vzhledem ke vzdálenosti do Sýrie nebo i do Turecka nemá smysl posílat hmotnou pomoc, ale smysl má poslat peníze, za které my můžeme na místě koupit potřebnou pomoc," vysvětlil vedoucí zahraničních projektů ADRA Zbyněk Wojkowski.

Už v minulosti se ukázalo, že Češi jsou národ solidární, a to i přes ekonomickou krizi. Například po ničivém tornádu na Moravě v roce 2021 Češi vybrali přes jednu miliardu korun. V souvislosti s válkou na Ukrajině Češi jen za první dva měsíce invaze poslali přes tři a půl miliardy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.