Počasí bude extrémní. Blíží se i bouřky a výrazné ochlazení

"Od úterý k nám bude po přední straně brázdy nad západní Evropou pokračovat příliv velmi teplého vzduchu od jihu," uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v týdenní předpovědi počasí. Po mírném ochlazení o víkendu budou v nadcházejících dnech panovat opět velmi vysoké teploty. 

Pondělí

Polojasno až jasno, v průběhu dne se ojediněle objeví bouřky a přeháňky, a to zejména na horách. Teploty budou šplhat na 27 až 31 stupňů, na jižní a střední Moravě až 33 stupňů. Na horách v 1 000 metrech by mělo být pouze kolem 23 stupňů. 

[chooze:article;value:570197]

Úterý

Nejvyšší denní teploty budou opět přesahovat 30 stupňů, na jižní Moravě dosáhnou až 34 stupňů. Obloha bude jasná až polojasná, zejména na západě a na horách ale hrozí déšť a bouřky při přechodné oblačnosti.

Středa

Počasí bude prakticky totožné jako v úterý. Bouřky a přeháňky meteorologové opět očekávají zejména na horách a na západě republiky, jinak bude panovat jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat na celém území mezi 29 až 34 stupni. 

Čtvrtek

Ráno se ojediněle mohou objevit mlhy. Přes den bude jasno až polojasno, při větší oblačnosti opět dorazí přeháňky nebo bouřky. Teploty mírně klesnou, stále ale budou panovat tropy. Dosahovat v maximech budou 27 až 31 stupňů. 

[chooze:article;value:571945]

Pátek

Maximální denní teploty se budou opět pohybovat mezi 27 až 31 stupni. Obloha bude jasná až polojasná, ojediněle mohou udeřit bouřky a déšť. 

Víkend

O víkendu bude nejprve pokračovat charakter počasí z předchozích dnů. Teploty budou šplhat přes třicítku a většinou bude polojasno, ojediněle se objeví bouřky. Postupně ale bude přibývat oblačnosti, a v závěru týdne tak bude pršet na více místech. Zároveň se od západu ochladí, maximální teploty klesnou na 24 stupňů.

Máme za sebou rekordně teplé léto. Jaký by měl být podzim? Podívejte se (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.