Počasí chystá otočku. Teploty vyletí nadprůměrně vysoko, hlásí ČHMÚ

Češi si v říjnu užijí pořádně proměnlivé počasí. Připravit by se ovšem měli na mlhavá rána. "V příštích dnech musíme počítat místy s mlhavými rány. Podzim se hlásí o slovo a mlhy nebo nízká oblačnost mohou hlavně na Moravě přetrvávat po většinu dne," popsal Český hydrometeorologický ústav na sociální síti X.

Na většině území Česka ovšem sychravé počasí nakonec ustoupí slunečnímu svitu, díky němuž se výrazně oteplí. "Tam, kde se mlhy nevytvoří nebo se rychle rozpustí, se teploty dostanou ke dvacítce, což je na toto období nadprůměrně vysoká teplota," předpověděli meteorologové.

[chooze:article;value:576288]

Ačkoliv se teploty zvednou, od středy má začít opět pršet. "Ani v noci nebudou teploty příliš nízké, a tak zatím nehrozí přízemní mrazíky. Od středy přibude deště, ale teploty zůstanou stále poměrně vysoké," upozornili zástupci ČHMÚ.

Koncem týdne ovšem Česko opět pohltí chlad a šedo. "Mírné ochlazení by mělo přijít až o víkendu, noční teploty pak mohou klesat až ke 2 °C. Během soboty a neděle by mělo pršet minimálně a mlhy se na konci týdne budou tvořit jen výjimečně," uzavřeli meteorologové.

Tlaková níže přinesla do Česka prudký déšť. Podívejte se na video (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.