Počasí jako na horské dráze. Teploty budou létat nahoru a dolů

Během pondělí bude opět zesilovat vítr, a to zejména na severu území – nárazy jihozápadního větru budou dosahovat rychlosti 70 km/h, na horách až kolem 90 km/h. Větrno bude i během noci na úterý a v úterý, vítr bude slábnout až během úterního odpoledne. Nicméně větrno bude po většinu týdne. V noci ze středy na čtvrtek se bude náledí tvořit na západě území, ve čtvrtek ráno místy také.

V pondělí bude oblačno až zataženo, občas déšť, a to zejména na severu území. Ojediněle i bouřky. Ranní teploty 5 až 1 °C. Denní teploty 11 až 15 °C, v Polabí až 16 °C, pocitovou teplotu ale bude snižovat vítr. V tomto období se v letech 2001 a 2002 teploty šplhaly až ke 20 °C, takže teplotní rekordy i přes výrazně nadprůměrné teploty padat nebudou.

V úterý déšť, ve středu sněžení

V úterý bude oblačno až zataženo, během dne na většině území občas déšť, na vrcholcích hor později večer i sněžení. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 11 až 15 °C, od západu během dne ochlazování. Větrno. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy občas déšť nebo déšť se sněhem, od středních poloh sněžení nebo sněhové přeháňky. Na horách napadne kolem 5 cm sněhu. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 4 až 8 °C.

[chooze:article;value:494317]

​Od čtvrtka budeme vytahovat sluneční brýle

Od čtvrtka začne oblačnosti i srážek ubývat a teploty půjdou rychle nahoru. Už ve čtvrtek se můžeme těšit až na osm hodin denní délky slunečního svitu. Ve čtvrtek bude oblačno, občas déšť, od středních poloh sněžení. Ranní teploty -1 až -5 °C, po ránu místy tvorba náledí. Denní teploty 5 až 9 °C. V pátek bude oblačno až polojasno. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 11 až 15 °C.

Poslední zimní víkend přinese jarní teploty

Z víkendu bude méně oblačnosti v sobotu. To bude oblačno až polojasno. Ranní teploty 5 až 1 °C. Denní teploty 12 až 16 °C. V neděli bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty 5 až 1 °C. Denní teploty 10 až 14 °C.

Podívejte se na Předpověď počasí z neděle 12. března:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.