Počasí lyžařským výcvikům zatím nepřeje. Bude líp, uklidňuje meteoroložka

Na sjezdovkách jsou vydřená místa, přesto účastníky kurzu dobrá nálada neopouští. "Děcka zažijí ty horší podmínky, a pak když přijdou ty lepší, si toho aspoň budou vážit," říká instruktorka Pavla Pětivlasová.

Pro učitele a instruktory je ale náročné naučit v takových podmínkách začátečníky lyžovat. "Vloni to bylo ještě horší. Program máme nachystaný i pro suchou variantu, pro mokrou variantu i pro sníh," vysvětluje Petr Hrádek, ředitel Městského víceletého gymnázia Klobouky u Brna.

[chooze:article;value:525551]

​"Připravujeme tři až čtyři jídla denně. Snažíme se, aby jídelníček byl pestrý," informuje ředitel horského hotelu Jan Kudláček. I když většina škol jezdí každoročně na stejné místo, mnohé se po loňské sezóně skoupé na sníh rozhodly pro změnu.

"Místo lyžařského kurzu jsme měli turistický, proto jsme v letošním školním roce zamířili do vyšších nadmořských výšek," upozorňuje Andrea Švecová, instruktorka lyžařského kurzu ZŠ Vítězná z Litovle.

"Cena pětidenního lyžařského kurzu je šest a půl tisíce korun, v ceně jsou čtyři noclehy, oběd, doprava, a skipas," vyjmenovává Pavel Růžička, zástupce ředitele 17. ZŠ ze Zlína.

[chooze:article;value:487590]

​Dalších zhruba 1 500 stojí vypůjčení lyžařské výbavy. Kvůli nejistým podmínkám dávají některé školy přednost třeba Rakousku, a to i přes vyšší cenu. Meteorologové ale slibují, že nasněží i u nás.

"Během víkendu bude sněžit hlavně v Jeseníkách a Beskydech, kde může připadnout až kolem 30 centimetrů sněhu," předpovídá meteoroložka Dagmar Honsová. A zima bude vládnout i v příštím týdnu. V noci bude hodně mrazivo, teploty se pod nulou udrží po celý den.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.