Počasí mate i meteorology. Mrazy opět změnily předpověď

Český hydrometeorologický ústav prodloužil výstrahu před mrazem. Ačkoliv původně platila do pátku, nyní je v platnosti až do soboty. Teplý víkend od samého začátku, na který se mnozí z nás těšili, se tak odkládá.

"V noci na pátek (26. 4.) budou teploty ve dvou metrech nad zemí klesat na většině území pod nulou, při zemi bude mrznout téměř všude. V noci na sobotu (27. 4.) očekáváme riziko přízemních mrazů v jihozápadní polovině Čech," uvedli meteorologové.

[chooze:article;value:552156]

"Noc na sobotu by měla být poslední s teplotou pod nulou" uvádí meteorologové. Později během dne by se teploty mohly vyšplhat k 16 až 20 °C. Přeháňky se objeví jen ojediněle a bude polojasno až jasno.

Navzdory tomu, že v neděli bude polojasno až oblačno, teploty stoupnou ještě výš. Meteorologové předpovídají, že v noci klesnou maximálně k 11 až 7 °C a přes den by se mohly vyšvihnout na 20 až 24 °C.

Teplé počasí nás neopustí ani na začátku příštího týdne, kdy v noci teploty klesnou k 13 až 9 °C a přes den se vyšplhají k 21 až 25 °C. Postupně by ale mohlo začít přibývat oblačnosti a místy se objeví přeháňky či bouřky. V podobném duchu se ponese i zbytek týdne, kdy se teploty vyšplhají i k 26 °C.

Odeznívající mrazivé počasí způsobilo problémy ovocnářům. Teploty bod bodem mrazu leckde úrodu zničily:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.