Počasí mate meteorology. Na Česko se žene změna, teploty půjdou dolů

Podle meteoroložky Dagmar Honsové má nestabilní počasí v následujících dnech zelenou. Čekají nás totiž extrémní teplotní výkyvy. Na strmý teplotní sešup bychom se měli připravit hlavně při přeháňkách a bouřkách, kterých si v následujícím týdnu užijeme víc než dost.

"Očekáváme četné přeháňky a místy bouřky. Ty budou doprovázené přívalovým deštěm a vzhledem k nasycenosti půdy vodou, zejména na západě území, opět hrozí rozvodnění menších toků. Vyloučené nejsou ani kroupy a zesílení větru. Nejvyšší odpolední teploty se budou šplhat k letním teplotám, ale při přeháňce nebo bouřce půjde teplota rychle dolů," upozornila Honsová.

[chooze:article;value:557181]

​Na pokles teplot upozorňuje i Český hydrometeorologický ústav, podle kterého to vypadá, že nejteplejší bude začátek týdne. Ještě v neděli totiž naměříme i 20 až 24 °C, a na východě dokonce 26 °C, a tak se v podobném duchu ponese i pondělí a úterý. Na pondělí meteorologové hlásí 21 až 27 °C a podobně by to mohlo být i v úterý.

Už od středy ale teploty klesnou. Přes den se vyšplhají maximálně k 18 až 23 °C a o moc tepleji nebude ani ve čtvrtek, kdy meteorologové hlásí maximálně 19 až 24 °C. Vyhlídka počasí od pátku do neděle pak říká, že se rtuť teploměru vyhoupne maximálně k 17 až 22 °C. Déšť je navíc hlášen na celý týden.

Krupobití na dálnici a jeden blesk za druhým. Česko vzaly útokem silné bouřky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.