Počasí na horách přeje lyžařům. Skiareály otevírají další sjezdovky

Už v pondělí začíná pro lyžařské areály jedno z nejrušnějších období roku – jarní prázdniny. A na horách jsou ideální sněhové podmínky.

Na vrcholcích Krkonoš a Šumavy ve středu napadlo kolem třiceti centimetrů, v Orlických, Jizerských a Krušných horách dvacet a v Jeseníkách kolem deseti centimetrů.

Sněžit by mělo i o víkendu a slábnout by měl i vítr. Některé skiareály proto rozšiřují provoz a připravují se na špičku sezóny. Například na Klínovci je 80 centimetrů sněhu a už teď jsou sjezdovky plné lyžařů.

[chooze:article;value:487590]

Napříč republikou je ke čtvrtku otevřeno 64 % sjezdovek. "Jsme rádi, že po té lednové oblevě máme v provozu všechny části areálu, od pátku už bude v provozu zhruba 19 kilometrů sjezdovek a v provozu budou všechny lanovky," uvedla mluvčí skiareálu Klínovec Hana Hoffmanová.

Pod Ještědem jsou aktuálně v provozu všechny sjezdové tratě s výjimkou jedné a leží tam přes půl metru sněhu. "Máme otevřených nějakých pět kilometrů sjezdovek. Dobrou zprávou pro naše lyžaře je, že od víkendu uvedeme do provozu celou severní stranu areálu včetně oblíbené sjezdovky Slalomák," sdělil ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš.

Na Králickém Sněžníku leží 60 až 100 centimetrů, v Harrachově 40 až 60 centimetrů a ve Špindlerově Mlýně přibližně 55 centimetrů sněhu. V Peci pod Sněžkou je otevřeno 12 z 15 km sjezdovek a lyžovat můžete až na 75 cm sněhu. A třeba na Šacberku u Jihlavy leží více než 60 centimetrů převážně technického sněhu.

Od pondělí začínají jarní prázdniny například dětem z Karlovarského kraje, Jindřichova Hradce nebo z Prahy 6 až 10. Po týdenních turnusech pak budou prázdniny mít školáci až do druhé poloviny března.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.