Moderní bydlení

Počasí plné extrémů: V Česku se výrazně oteplí, žene se ale silný vítr

Podle meteorologů se začíná oteplovat. To mohli lidé pocítit na vlastní kůži už ve čtvrtek ráno. "Čtvrteční ráno není tak chladné, jako bylo to středeční, s výjimkou východu našeho území," popsal ČHMÚ na sociální síti X.

​Jenže podle předpovědi se na většinu území přižene silný vítr. "Nárazy čerstvého jihovýchodního větru budou dosahovat až 70 km/h," vydali meteorologové výstrahu. "Teploty zvedá svižnější jihovýchodní až východní vítr, který má nejsilnější nárazy hlavně na Českomoravské vrchovině a na severu," vysvětlili odborníci. 

[chooze:article;value:578908]

Lidé by proto měli být opatrní hlavně při pohybu venku a při řízení. "Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě," upozornili meteorologové ve výstraze.

Vítr podle nich vyžene mraky z oblohy. "Právě zejména v části Českomoravské vrchoviny a jižní Moravy by měla být ve čtvrtek nízká oblačnost nejčastější," upozornili odborníci. 

[chooze:article;value:577304]

Díky tomu se má výrazně oteplit. "Jinde se budou mraky s největší pravděpodobností rozpouštět. Během večera se ale začne nízká oblačnost rozšiřovat na velkou část našeho území. Ohřejeme se na 14 až 18 °C, v místech, kde se nízká oblačnost udrží déle, bude kolem 11 °C," uvedli meteorologové a dodali, že bude i nadále foukat silný vítr. 

Na Česko míří silný vítr. Podívejte se na video (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.