Počasí připomíná spíše jaro, bez deštníků se tento týden neobejdeme

Například na Zlínsku nebo Královéhradecku začaly v pondělí jarní prázdniny. Meteorologové ale pro rodiče s dětmi nemají dobré vyhlídky, zima je podle nich v nedohlednu, nejvyšší odpolední teploty se budou během celého týdne držet kolem deseti stupňů Celsia, místy dokonce až kolem 12.

To je špatná zpráva také pro školy, které mají své třídy momentálně na lyžařských kurzech a učitelé musejí na řadě míst vymýšlet místo lyžování náhradní program.

Pokud by to měla být například turistika nebo výlety, tak ani tady počasí nebude hrát do karet. Tento týden nás totiž bude provázet déšť, a to i na horách, kvůli vysoké oblačnosti se navíc nedočkáme ani slunečních paprsků. Za celý týden má slunce svítit jen zhruba pět hodin.

[chooze:article;value:541866]

V pondělí bude celý den většinou zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách místy i sněhové. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 5 až 9 °C, na jihu Moravy až 11 °C. V úterý bude většinou zataženo až oblačno, občas se objeví déšť nebo přeháňky, nad 900 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, přes den teploměr ukáže 6 až 10 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Podobné počasí nás čeká i ve středu, kdy budou nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, nejvyšší denní pak 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout. Ani ve čtvrtek a v pátek se neobejdeme bez deštníků. Nejnižší noční teploty budou 6 až 2 °C, denní vystoupají na 8 až 12 °C. Počítat musíme se silnějším nárazový větrem. 

Víkend podle předpovědi ČHMÚ proprší. V sobotu i neděli bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, v závěru období srážky četnější a na horách sněhové. Nejnižší noční teploty 3 až -2 °C, postupně 6 až 1 °C, nejvyšší denní teploty pak dosáhnou 6 až 11 °C, na konci týdne můžeme očekávat výraznější ochlazení.

Podle Národního úřadu pro oceán a atmosféru (NOAA) zasáhne v úterý Zemi geomagnetická bouře střední intenzity. Může způsobit krátkodobé výpadky signálu a nepříznivě ovlivnit lidi s oslabenou imunitou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.