Počasí rozdělí Česko na dvě půlky. Jednu vezme útokem prudký déšť

Čtvrteční počasí rozdělí Česko na dvě poloviny. Mezitímco na severovýchodní polovině území bude častěji svítit slunce a přeháňky se objeví jen ojediněle, na jihozápadu bude mraků víc. Někde může být i zataženo a pravděpodobnost, že na takových místech zaprší, je tedy vyšší.

Celkově se ale bude jednat o teplý den. "Na většině míst čekáme teplotní maxima mezi 19 až 23 °C, jen tam, kde bude minimum slunečního svitu, bude kolem 17 °C," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

[chooze:article;value:555651]

Pro velkou část Česka je navíc až do čtvrteční osmé hodiny večerní v platnosti výstraha před silným větrem. Podle meteorologů platí pro Prahů a části Středočeského, Jihočeského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.

Zároveň je stále v platnosti výstraha před nebezpečím požáru. Až do páteční šesté hodiny ranní platí pro Prahu a části Středočeského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje. Do půlnoci platí navíc pro Plzeňský, Karlovarský, Jihomoravský kraj a Vysočinu.

S deštěm se do konce týdne zřejmě nerozloučíme. V pátek by se měl objevit hlavně v jihozápadní polovině území. Přes den by se ojediněle mohly objevit i bouřky, večer už by měly srážky ubývat. Nejvyšší teploty se vyšplhají ke 13 až 18 °C, na severu a severovýchodě by mohlo být až 20 °C.

Náročné zásahy kvůli počasí. Hasiči řeší desítky případů včetně nehod:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.