Počasí v oblíbených destinacích: Tady se už teď můžete vykoupat, jinde mrzne

Egypt 

Už v těchto dnech můžete vyrazit za teplem do různých destinací, jednou z nich je Egypt. "Nyní tam je období takzvaného malého léta, které startuje úderem 15. března a trvá do 15. července. V těchto dnech jsou tam teploty příjemné, dosahující letních až tropických hodnot," popsala Dagmar Honsová. 

Toto jejich roční období je podle ní pro Čechy považováno za nejlepší, protože počasí ještě umožňuje širokou škálu všech aktivit. "Ale pokud pojedete k Rudému moři, tak tam v nejteplejších měsících můžou teploty stoupat vysoko přes 40 stupňů Celsia, a to pořád mluvíme o stínu," upozornila.  

Maroko

V Maroku je podle meteoroložky probouzení jara a léta pozvolnější. "V březnu a dubnu se tam můžete setkat s občasným deštěm a přeháňkami. V nejbližších dnech modely naznačují, že by se tam mohly vyskytovat i bouřky. U pobřeží už to ale na koupání bude, teploty tam budou přes 20 stupňů Celsia," zmínila Honsová.

[chooze:article;value:544872]

​"A pokud se tam vydáte v červnu a červenci, tak počítejte s tím, že to bude na plavky a opalovací krémy, protože tam budou nejvyšší odpolední teploty přesahovat 30 stupňů Celsia," doplnila meteoroložka.

Turecko

V březnu vás může překvapit ještě poměrně chladné počasí v Turecku. "Je tam zatím ještě chladno s teplotami kolem 15 stupňů Celsia. Až duben se tam začíná přiklánět malinko k jaru, kdy se teploty pohybují kolem 20 stupňů. Takže pokud vyrazíte během března a dubna, tak byste si měli vzít ještě deštník a pláštěnky s sebou, protože tam bývá více oblačnosti s občasným deštěm a přeháňkami. Ideální období na koupání v Turecku začíná až na přelomu května a června," řekla. 

Omán

V Ománu si dejte pozor na to, aby vás nepřekvapila rozdílná nadmořská výška různých oblastí. "Díky tomu, jak je tam velmi rozmanitá příroda, tak doporučuji nějaký teplejší svetr, a to i klidně během léta. V horských oblastech jsou teploty o poznání nižší a i v letním období mohou noční minima klesat pod bod mrazu. Ale pokud se vydáte k jižnímu pobřeží, můžete se těšit na nádherné slunečné dny. Tam vás už nyní čekají teploty kolem 30 stupňů Celsia," uzavřela Honsová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.