Počasí vyvolá o víkendu chaos. Teplotní rozdíly v Česku budou extrémní

Už o tomto víkendu zažije Česko teplotní sešup. V sobotu budou teploty příjemně jarní, v neděli se ochladí. Meteoroložka Blanka Piskala Gvoždíková z Českého hydrometeorologického ústavu řekla, kde změnu pocítí nejvíc.

Ještě v sobotu si napříč republikou budeme užívat jarní počasí. "A to hlavně dopoledne, kdy čekáme oblačnou nebo polojasnou oblohu téměř beze srážek," řekla meteoroložka. Teploty budou šplhat vysoko na 14 až 19 °C a na jihu Moravy pak není vyloučeno ani 20 °C.

"Během dne ale přijde změna se studenou frontou, která postupně od západu přinese zataženou oblohu a déšť nebo přeháňky, které budou později na horách přecházet do sněžení," upozorňuje Gvoždíková.

[chooze:article;value:547462]

​Studená fronta se do Česka přižene od západu, takže na Moravu a do Slezska dorazí srážky až později. "Naopak na západě se začne ochlazovat dřív, proto tam budou maxima jen kolem 13 °C," dodává meteoroložka. Ojediněle se mohou objevit i bouřky.

V neděli ale může být na některých místech oproti sobotě i desetistupňový rozdíl. "Neděle pak bude výrazně chladnější s ranními teplotami od 4 do 0 °C a odpoledními maximy od 5 do 9 °C," říká expertka. Na jihu Moravy má být až okolo 11 °C.

Nižší teploty bude doprovázet proměnlivá oblačnost a přeháňky, které budou častější hlavně odpoledne. "V polohách nad 600 metrů ráno a večer v polohách i níž pak budou přeháňky sněhové," uzavírá meteoroložka.

Počasí už neví, co by. Meteorologové změnili předpověď na Velikonoce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.