Moderní bydlení

Počasím v Česku zamává tlaková výše. Teploty vystřelí vzhůru, uvádí ČHMÚ

I když se poslední týden nesl spíše ve znamení hurikánu Kirk, na scénu po něm nastoupila tlaková výše Vincent. Ta se podle německé meteorologické služby DWD postupně posunuje ze srdce kontinentu směrem k východu.

Sousední Polsko tak čeká značné ochlazení. Podle webu Polsat News se tam sice vyjasní, ale citelně se ochladí. Někde by mohlo i mrznout. Nízké teploty tam mají přetrvat až do dalšího týdne.

Ochlazení přinesl Vincent i do Česka. Tomu už u nás ale odzvonilo. "Tlaková výše se přesune ze střední Evropy k východu a v sobotu odpoledne začne počasí na našem území ovlivňovat od západu frontální systém. Za ním se bude přesouvat z Německa nad jihovýchodní Evropu další tlaková výše" uvedl Český hydrometeorologický ústav.

[chooze:article;value:577797]

Teploty tak půjdou pomalu nahoru. V sobotu budou ještě relativně nízko. Denní maxima mají dosahovat maximálně 10 až 14 stupňů Celsia a při déletrvajícím slunečním svitu až 16 stupňů. V noci by ale mohly klesnout na 4 až 0 stupňů Celsia.

V neděli už má být o něco tepleji. Nejvyšší denní teploty se vyhoupnou až k 11 až 15 stupňům Celsia, a na jižní Moravě by mohlo být dokonce až 17 stupňů. A výrazně teplejší bude i noc, kdy teploty klesnou k 10 až 6 stupňům.

V pondělí se lehce ochladí, zvlášť v noci, kdy bychom mohli naměřit i stupeň pod nulou. Už od úterý ale budou teploty znovu stoupat. Nejteplejším dnem příštího týdne má být podle předpovědi neděle. Průměrná denní teplota by se měla pohybovat okolo 16 stupňům Celsia.

Úchvatná podívaná nad Českem. Nebe rozjasnila silná polární záře (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.