Pochybnosti o zdraví Putina sílí. Onkolog tvrdí, že má rakovinu mozku

Domněnky, že vládce Kremlu je vážně nemocný a jeho stav se zhoršuje, kolují mezi odborníky prakticky od začátku války na Ukrajině v únoru 2022. "S Vladimirem Putinem je něco z lékařského hlediska zásadně v nepořádku," cituje britský Express bývalého šéfa britské MI6 Sira Richarda Dearloveho.

"Mám stále přátele a kontakty ve východní Evropě, kteří si myslí, že Putin je opravdu nemocný. Pravděpodobně ho ničí Parkinsonova choroba, která má samozřejmě různé projevy, různou závažnost. Ale pokud je ten muž paranoidní a myslím, že vražda Navalného by mohla naznačovat jistou paranoiu, je to jeden z příznaků," řekl v minulých dnech pro rádio LBC (London Broadcasting Company) Dearlove, který vedl MI6 v letech 1999 až 2004.

[chooze:article;value:549032]

​Není to zdaleka poprvé, co se spekuluje o nepříznivém zdravotním stavu Vladimira Putina. Při rozhovoru s americkým moderátorem Tuckerem Carlsonem Putin uklidňoval rukou svou nohu. Je to už poněkolikáté, kdy během veřejného vystoupení ztratil šéf Kremlu kontrolu nad svou končetinou. Rozhovor se uskutečnil letos v únoru.

Když se loni na sklonku léta sešel se svým běloruským protějškem, ukázal Putin ruce pokryté vystouplými cévami. Ty by mohly svědčit o zdravotních problémech, které mají šéfa Kremlu dlouhodobě sužovat.

Tohoto zdravotního problému si krátce po schůzce státníků všiml poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. "Ruce vraha Putina. Co s nimi vlastně je?" napsal tehdy k výstřižku z oficiálních záběrů ze setkání obou prezidentů.

​Také další považují Putina za smrtelně nemocného. Má údajně silné bolesti hlavy a někdejší důstojník FSB už před dvěma lety tvrdil, že se k tomu přidává zhoršující se zrak. Listu Mirror v té době dokonce řekl, že Putin "má těžkou formu rychle postupující rakoviny". 

Věhlasný britský onkolog Angus Dalgleish už delší dobu prohlašuje, že chování Putina ukazuje na závažnou chorobu. "Jeho psychika se změnila, má kognitivní problém, což může znamenat rakovinu mozku," řekl onkolog. 

Nezávislá ruská média dokonce tvrdí, že Putin by bez svých onkologů nikdy necestoval, neexistují však o tom žádné důkazy. Kreml přitom opakovaně popírá, že by Putin měl vážné zdravotní problémy. 

Putin hledá dalšího spojence. S Indií jednal o situaci na Ukrajině (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.