Pocta Haně Zagorové. Margita představil pamětní bankovku s její tváří

[chooze:gallery;value:32956]

"Pokud to Hanka vidí, tak má z toho radost. Ta bankovka je přenádherná. Neváhal jsem ani minutu, když mě pan Větrovský s manželkou oslovili, že by ji chtěli vydat. Byla to nejen pro mě, ale i pro ni obrovská pocta. Pan Fajt ji udělal přenádhernou, je to opravdová Hanka," řekl Margita na tiskové konferenci.

Projekt vymysleli promotéři a manželé Jitka a Petr Větrovští. "Myslím si, že to, že ta bankovka vychází, svědčí o tom, jak byla Hanka strašně populární. Moc lidí ji nemá, má ji paní Kubišová, pan prezident Havel, pan Jágr. Věřím, že sběratelé budou mít velikou radost. Mám doma celou sérii, každý večer se na ni pořád dívám," pokračoval Margita.

[chooze:article;value:518057]

Bankovka se začne prodávat v sobotu, kdy uplyne přesně rok od odchodu Zagorové na věčnost. Do konce září vyjde na 2 990 korun, potom se její cena začne zvyšovat.

"V sobotu to bude rok od chvíle, kdy Hanka v nemocnici zemřela. Byl jsem vedle ní. Chci strašně moc poprosit, abychom o tom nemluvili. Není to jednoduchá věc. Vyhýbám se všem rozhovorům a jednoduše řečeno, je to pro mě těžké," uzavřel Margita.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.