Poctiví lidé v Brně nevymřeli. Nálezci vrátili peníze i peněženku s doklady

Policisté v Brně ve středu řešili rovnou dva případy, kdy se lidé přihlásili s věcmi, které našli. "Na policii se v předvánočním shonu obracejí nejen ti, kteří o své peníze nebo věci přišli v důsledku trestné činnosti, ale naštěstí i nezanedbatelný počet poctivých nálezců," těší policejní mluvčí Petru Ledabylovou.

Několik tisíc korun si v obchodním centru při výběru z bankomatu zapomněl nepozorný majitel. "Následně k bankomatu přišel 27letý muž, který nalezenou hotovost oznámil a odevzdal na obvodním oddělení," popsala Ledabylová. Policie nyní pátrá po majiteli peněz.

[chooze:article;value:471625]

Peněženku s doklady zase objevila žena v jedné drogerii. "Policisté kontaktovali majitele. Ten si veškeré doklady i finanční hotovost převzal na služebně," doplnila Ledabylová.

V případě, že si člověk nález ponechá, mu hrozí trest. "Pokud najdete nějakou věc, vždy nález odevzdejte na obecní úřad nebo provozovateli veřejné budovy či veřejného dopravního prostředku. Využít můžete i schránku důvěry, která bývá v obcích veřejně přístupná," uzavřela Ledabylová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.