Pod palbou je agresor i Ukrajina. Rusové hlásí dva mrtvé

"Teror Kyjeva leteckými útoky pokračuje. Zoufalí teroristé útočí na hlavní město téměř nepřetržitě," oznámila oblastní vojenská správa na telegramu. Za posledních šest dní se jedná o šestý útok. Tentokrát šlo o kombinaci dronů a řízených střel.

"Ve městě jsou hlášeny výbuchy," napsal na telegramu starosta Vitalij Kličko. Ve čtvrti Darnycja našli doutnající úlomky rakety a v okrese Podilskyj kvůli dopadu trosek začala hořet tráva.

"Naše síly protivzdušné obrany jsou ale prostě úžasné. Podle předběžných informací bylo ve vzdušném prostoru nad Kyjevem a kolem Kyjeva protivzdušnou obranou detekováno a zničeno 30 vzdušných cílů různého typu," sdělila vojenská správa. Na místě nejsou hlášeny žádné oběti, upozornila agentura Ukrinform.

[chooze:article;value:507021]

Pod palbou je i ruský Kursk, informovala agentura TASS. Město se nachází kousek od hranic s napadenou zemí. "Dnes v noci bylo u Kursku systémem protivzdušné obrany sestřeleno několik ukrajinských dronů. Žádáme obyvatele Kursku, aby zůstali v klidu, město je pod spolehlivou ochranou naší armády," napsal na telegramu gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt. 

Rakety dopadly i na několik osad v Bělgorodské oblasti. "Úlomky střel zasáhly projíždějící auta. V jednom z nich cestovaly dvě ženy, které svým zraněním na místě podlehly," napsal na telegramu Gladkov. Dva muži jsou podle něj zranění. 

Zatímco na Ukrajině je jasné, že útočí Rusové, u útoků na agresora není jisté, kdo přesně útočí. Kreml sice z dopadů raket a dronů na Bělgorodskou oblast, Moskvu, Krasnodarský kraj a nyní i Kursk viní Kyjev, ten to ale odmítá a nezávisle se zatím nepodařilo prokázat, kdo přesně útočí.

Čtvrteční útok na Kyjev měl tři oběti, včetně dvou dětí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.