Podivín s dudlíkem sahal na děti v Praze, policie nabádá k obezřetnosti

Podivín k dětem přistupuje s dudlíkem v puse. V pražských Vysočanech měl kapuci přes hlavu a snažil se na děti sahat. Několik zděšených maminek na muže kvůli tomu zavolalo městskou policii.

"Na tísňovou linku 156 jsme přijali oznámení o nestandardní situaci na dětském hřišti v Sokolovské ulici. Oznamovatelky strážníkům na místě řekly, že si dotyčný sedl na okraj pískoviště a dudlík nabízel jejich dětem, které si tam hrály," popisuje událost mluvčí městské policie Irena Seifertová.

[chooze:article;value:402203]

​Strážníci muže našli o kus dál v parku. Ten ale tvrdil, že nic neudělal. "Událost proto konzultovali s Policií České republiky. Podezření na protiprávní jednání nebylo zjištěno," vysvětluje Seifertová.

Policisté nakonec muže museli nechat jít. Podle rodičů by mohlo pomoci město třeba tím, že by omezilo pohyb na dětských hřištích pro lidi, kteří nedoprovází děti. To byla ale musela Praha nařídit plošně.

Do problému už se vložila také radnice městské části. "Požádali jsme samozřejmě městskou policii o zvýšení intenzity kontrol dětských hřišť, ale těch máme asi osmdesát, takže samozřejmě strážníci nemohou být pořád všude," uvádí místostarosta Prahy 9 Adam Vážanský (ODS).

Jakého přečinu se muž dopouští, je diskutabilní. "Zákon hovoří o tom, že se všichni mají chovat tak, aby předcházeli škodám. A škody jsou na majetku, na zdraví i na cti. Takovýto člověk by měl být dozajista ztotožněn, odveden na policejní stanici a tam prolustrován. Jde o to, aby se zjistilo, jestli se snad podobně nechoval v kadeřnictví, v Pardubicích nebo kdekoli jinde," říká právník Jiří Černý.

Policisté zatím doporučují, aby lidé byli obezřetní a v případě, že by zaregistrovali nějaké další podivné chování, volali policii.

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.