Moderní bydlení

Podle Bible žijeme v simulaci, domnívá se fyzik. Kněz a psychiatr nesouhlasí

"Náš život je jen pouhá simulace a něco jako virtuální realita z filmu Matrix. Důkaz se ukrývá v Bibli," domnívá se fyzik Melvin Vopson, který působí na univerzitě v britském Portsmouthu. Ten si dokonce podle britského webu Mail Online myslí, že pokročilou počítačovou simulací může být celý náš vesmír.

"Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo bylo Bůh," připomíná fyzik Janovo evangelium, přičemž výraz "Slovo" podle něj odkazuje na počítačový kód.

[chooze:article;value:505245]

​Český kněz a psychiatr Jaroslav Maxmilián Kašparů ale bere popisovanou teorii s velkou rezervou. "Hledat v Bibli oporu pro názor, že žijeme v počítačové simulaci, je opravdu zarážející. Pokud ta teorie začíná nepravdou už na samém začátku, tak co si máme myslet o konci?" kritizuje Kašparů.

"Jde o biblickou ekvilibristiku, tedy hru se slovy. Tímto způsobem ale v Bibli najdete všechno. A kdo bude chtít, tak se tam dokonce dočte, že Bůh není, což je tam také napsané," všímá si kněz a psychiatr v jedné osobě. "Zmiňovaný pan Vopson buď není teolog, nebo chce být zajímavý," domnívá se Kašparů.

Nejstarší hebrejská Bible se v aukci prodala za téměř miliardu korun (21/5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.