Podle lidí nesmysl, podle města modernizace. Z ulic Prahy mizí nové zastávky

Radní města Prahy se dohodli na nové digitalizované podobě zastávek městské hromadné dopravy. A ty tak musí znovu do dílny. "Namísto analogových reklamních ploch v podobě takzvaných citylight vitrín bude obsahovat novou digitální obrazovku. Digitalizace přinese do přístřešku technologie 21. století i možnost informování obyvatel Prahy o aktuálním dění v reálném čase. Počítá se i s komerčním prodejem reklamního času," vysvětlil místopředseda představenstva firmy Technologie hlavního města Prahy Tomáš Novotný.

Nové zastávky instalovali teprve nedávno a v rámci jejich digitalizace teď budou muset být demontovány a odvezeny. Instalace digitálních panelů na místě prý není možná. V první fázi projde demontáží 30 zastávek. V budoucnu se pak počítá s instalací 185 digitálních obrazovek.

[chooze:article;value:498581]

Jedná se o plánované doplnění vybraných přístřešků digitálními obrazovkami, což sebou i v některých případech nese potřebu výměny nosného sloupu a bočního casu. Předělání jedné zastávky vyjde podle firmy Technologie hlavního města Prahy na 500 tisíc až milion korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.