Podmínka a zákaz chovu mazlíčků. V bytě manželů strádalo 159 koček

Manželé žili v osmdesátimetrovém bytě v Nice, který byl plný podvyživených dehydrovaných a nemocných zvířat, výkalů, špíny, nechybělo ani několik zdechlin, uvedl list La Provence.

Soud konstatoval, že osmašedesátiletá žena a její dvaapadesátiletý manžel se o zvířata dostatečně nestarali a potrestal je ročním podmíněným trestem vězení. Zároveň jim navždy zakázal chovat domácí mazlíčky.

Musí také zaplatit přes 150 tisíc eur (více než 3,8 milionu Kč) několika organizacím na ochranu zvířat jako soudní výlohy a náklady za péči o zubožená zvířata, která se zotavovala v útulcích.

[chooze:article;value:546019]

​Kočky a psy našli v bytě loni policisté, kteří v činžáku zasahovali kvůli sousedským rozbrojům. Hladová, žíznivá, zjizvená zvířata plná parazitů byla všude, stejně jako jejich výkaly. V koupelně ležela v krabicích a pytlích čtyři mrtvá štěňata a koťata.

Žena při odchodu ze soudní síně označila rozsudek za nespravedlivý a hodlá se proti němu odvolat. "Je to jako říct ženě, že už nebude mít žádné děti," prohlásila podle AFP.

Znalci uvedli, že trpí takzvaným Noemovým syndromem, což je duševní porucha vyznačující se chorobným hromaděním zvířat ve snaze o jejich záchranu bez ohledu na to, zda je člověk schopen se o ně postarat.

Podle manžela byly kočky láskou jejich života, ale všechno se "zvrtlo". Původně měli tři psy a tři kočky po ženiných rodičích, kterých se ujali v roce 2018. Pak paní přivezla 30 opuštěných koček z neobydleného objektu, které se jim doma rozmnožily.

Pár byl však v hledáčku úřadů už před deseti lety, když žil v garsonce o velikosti 18 čtverečních metrů se 13 kočkami a psem.

Pohled jen pro otrlé. V Krasonicích policie prověřuje týrání zvířat (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.