Podmínky na horách nahrávají lyžařům. Rozjíždí se stále víc vleků

V pátek bylo na horách na severu republiky zataženo, ale i tak tam lyžařů bylo hodně. I v nižších polohách alespoň přes noc dostatečně mrzne, a tak mohou sněhová děla dohánět to, co příroda tuto zimu stále zanedbává.

"Zatím máme v provozu jenom jednu sjezdovku, ale další dvě chystáme, abychom je mohli co nejdřív otevřít," prozradil Petr Maška ze skiareálu Mladé Buky.

Se stoupající nadmořskou výškou se postupně dostáváte do jiného světa. Na Černé hoře bylo celý den sedm pod nulou, přírodní sníh zakryl vše zelené a větve stromů se prohýbají pod námrazou. Dokonce už je to i na běžky.

[chooze:article;value:485802]

​Už několik dnů se teploty v Krkonoších drží pod nulou, připadly desítky centimetrů nového sněhu a každým dnem tam otevírají nové vleky a nové kilometry sjezdovek. "Zítra (v sobotu, pozn. red.) otevíráme páteřní lanovku v Černém dole. Podmínky jsou ideální, na sjezdovkách je už 40 až 60 centimetrů," pochvaluje si Petr Hynek z lyžařského areálu Černá hora. 

O víkendu se má ochladit ještě víc. Někde bude i víc než deset pod nulou. Meteorologové slibují na část soboty a celou neděli sluníčko. Další sněžení se pak na hory zřejmě přižene začátkem příštího týdne. Zkrátka na jarní prázdniny už by měly být ideální podmínky ve většině skiareálů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.