Podnikatel vylákal od lidí miliardy. Soud projednává kauzu firmy J.O. Investment

Kauzu začali rozplétat detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu už v roce 2021, kdy měli podezření, že společnost J.O. Investment nabízí klientům podvodné investiční služby. Podle žalobce měla firma lidem naslibovat, že vložené peníze zhodnotí nejméně o 30 % na světových burzách nejen v Evropě, ale také ve Spojených státech a v Asii. To se ale nikdy nestalo.

Obžalovaní, mezi nimiž je šéf společnosti, jeho matka a dva společníci, měli za získané peníze nakupovat drahá auta, nemovitosti, ale rovněž třeba zlaté cihly a drahé šperky. Přes 3 700 lidí a 162 firem údajně připravili o částku přesahující dvě miliardy korun.

[chooze:article;value:552691]

​Firma J.O. Investment fungovala jako takzvané "letadlo", tedy, že se na podvod nachytávali noví a noví investoři a ve skutečnosti z peněz profitovali jen ti na vrcholku pomyslné pyramidy. Kauzu už měl Městský soud v Praze jednou projednávat. Dlouhou dobu se se spisem seznamoval soudce, který ale v loňském roce oznámil, že odchází do předčasného důchodu. Případ si musel převzít jiný soudce.

Spisový materiál má mít skoro 60 tisíc stran a předvoláno má být asi 70 svědků. Jednání je nařízeno celkem na sedm týdnů, rozsudek by mohl padnout až na konci listopadu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.