Podpásovka od Rusů. Používají na frontě zakázané zbraně, Ukrajinci cítí bezmoc

Vojáci lapají po dechu, zatímco se okolo nich šíří bílý dým. Hororové scény jsou k vidění v zákopech na Donbasu, kde chemické útoky decimují ukrajinskou armádu. Zakázanou munici tam přinášejí ruské drony, popisuje list Kyiv Independent.

Když už zakázané bojové plyny ukrajinské vojáky nezabijí, jejích úkolem je také podlomit morálku bojovníků. Za 2,5 roku od vypuknutí války na Ukrajině už Kyjev zaznamenal 4 000 takových případů a jejich počet měl vzrůst v lednu.

[chooze:article;value:575283]

​Armádní důstojníci potvrzují, že se tato taktika Moskvě vyplácí. "Vaší přirozenou reakcí je dostat se odtamtud, protože máte pocit, jako byste umírali," vysvětlil Hamish de Bretton-Gordon, bývalý velitel britské armády.

Právě na moment, kdy Ukrajinci vylezou ze zákopů, Rusové čekají. Pak zahájí palbu. Letos v květnu kvůli bojovým postupům, jež zakazuje také OSN, rozšířily Spojené státy svůj sankční seznam.

Moskva nicméně nařčení odmítá. "Tato obvinění jsou naprosto nepodložená. Rusko bylo a zůstává oddané svým závazkům v mezinárodním právu," uvedl již dříve podle CNN mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Ukrajina čelila brutálnímu raketovému útoku. Na ukrajinská města letělo přes sto střel (26/8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.