Podvedená žena chtěla dostat zpět své peníze. Znovu ale naletěla

Poprvé, před dvěma lety, chtěla žena investovat. Jenže její peníze nespravovali odborníci, ale podvodníci a přišla nejen o slibovaný výnos, ale také o vloženou částku. Přesně o 150 tisíc korun.

Tehdy jí nedokázali pomoci ani policisté. Pachatele se nepodařilo najít a kriminálka případ odložila.

Jenže žena chtěla peníze zpátky a obrátila se na vymahače, respektive si myslela, že s vymahači komunikuje. Klikla na odkaz a ozval se jí údajný manažer společnosti, který jí slíbil, že vymůže celou částku. To znělo dobře. Jen bylo potřeba poslat zálohu na všechny související služby. Nakonec mu žena postupně naposílala 350 tisíc korun.

[chooze:article;value:560479]

​Nebyl to neschopný vymahač, který nic nevymohl. Podle policie to byl podvodník, který ani vymáhání dluhu neměl v úmyslu. Žena tak naletěla za krátkou dobu podruhé a znovu se ocitla u policejního výslechu.

V souvislosti s tímto případem policisté zveřejnili několik základních rad. Ke každé investici by měli zájemci přistupovat jako k rizikové. Vždy je potřeba si prověřit protistranu. Nikomu by neměli dávat osobní ofocené doklady nebo sdělovat bankovní autorizační SMS kódy.

Podvody v kyberprostoru přibývají po tisících, přitom objasněnost takových případů je asi jen 15 procent.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.