Podvodníci nabízí na internetu falešné vstupenky. Cílí na sportovní akce

Rammstein, Lenny Kravitz, Depeche Mode nebo Ed Sheeran. To jsou hvězdy, které příští rok dorazí do Česka. Pokud plánujete nákup vstupenek na nějakou kulturní akci, buďte ostražití. Policisté varují před podvodníky, kteří na internetových bazarech nabízejí falešné tikety. A cílí i na sportovní akce.

"Lidé by si měli dát pozor na podvodné nabídky vstupenek na fotbalové EURO, již po sobotním losu se začaly množit sponzorované odkazy na vyhledávačích a je možné, že vstupenky sice dostanou, nicméně není zaručené, že na místě budou fungovat," řekl ředitel Evropského spotřebitelského centra Ondřej Tichota.

[chooze:article;value:530472]

​O vstupenky na fotbalové zápasy, které se odehrají během léta v Německu, je obrovský zájem. Jenže místo hezkého zážitku můžete skončit jen s prázdnou peněženkou. "S obdobnými podvody se setkáváme pravidelně v průběhu celého roku. V tom předvánočním období lze očekávat mírný nárůst. A to samé platí i s blížícím se mistrovstvím světa v hokeji," uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Na prodej vstupenek na hokejové mistrovství bude dohlížet na bazarových portálech i policie. "To bude i náš úkol, rozkrývat případné sítě podvodníků, kteří se tímto způsobem snaží vylákávat ty finanční obnosy, a samozřejmě to budeme pečlivě sledovat," dodal Moravčík.

Základní rada zní: kupovat vstupenky jen na oficiálních portálech. A když už sháníte vstup na vyprodanou akci, měli byste si zjistit informace o prodávajícím, ideálně se s ním setkat osobně a platit hotově.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.