Podvodníci se vydávají za dopravní policisty. Vymáhají peníze za přestupky

Je to dnes a denně. Internetoví podvodníci neustále vymýšlejí nové a nové triky, jak z lidí vymámit peníze. Tentokrát se zaměřili na řidiče a někteří z nich už naletěli.

"Osmadvacetiletý muž tímto novým způsobem přišel o 700 tisíc korun," sdělila policejní mluvčí Michaela Lébrová. Podvodníci se vydávají za dopravní policisty nebo pracovníky dopravních inspektorátů a po lidech požadují peníze za smyšlené dopravní přestupky. 

"SMS zprávou vám zašle odkaz, ve kterém vás vyzývá k zaplacení pokuty. Jakmile se přihlásíte do internetového bankovnictví, získává tím přístup k vašemu účtu i pachatel," uvedla Lébrová.

[chooze:article;value:568182]

Přitom standardně vymáhání pokut za dopravní prohřešky nikdy neprobíhá telefonicky a neplatí se přes neznámé elektronické platební brány. Ochrana je jediná, do telefonu neinstalovat žádné neznámé aplikace a nevyplňovat bankovní ani jiné osobní údaje.

Internetoví podvodníci se často vydávají třeba i za pracovníky bank. A nejde jen o telefonáty. Podvodníci lidem posílají také SMS zprávy nebo e-maily. Jedinou ochranou je s podvodníky vůbec nekomunikovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.