Podvodníci se vydávali za luxusní hotel. Ženu obrali o desítky tisíc

Devětatřicetiletá žena z Jičínska si na zřejmě nejznámější webové stránce, která zprostředkovává ubytování, objednala hotel v Dubaji, který ji stál 50 tisíc korun. V tu chvíli vůbec netušila, že se právě zamotává do sítí podvodníků.

Přes mobilní telefon ji totiž o několik dnů později oslovila žena, která s ní mluvila anglicky a představila se jako manažerka hotelu, který si skutečně objednala. Podvodnice znala číslo objednávky, termín i cenu zájezdu.

[chooze:article;value:488398]

​Nejprve spolu řešily detaily ubytování, pak ale údajná manažerka řekla, že je problém s ověřením platební karty, a proto zákaznici poslala odkaz, který znovu vypadal jako oficiální formulář webové stránky. Tam zákaznice opakovaně verifikovala platbu a vzápětí o peníze přišla.

Kriminalisté takové jednání kvalifikují jako hned několik trestných činů. Jde například o podvod, neoprávněné užití platebního prostředku a také neoprávněný přístup k počítači. "Za tyto trestné činy hrozí pachatelům v případě odsouzení až osmiletý trest vězení," informovala mluvčí policie Eliška Majerová.

Vzhledem k tomu, že údajná manažerka měla přesné informace k zájezdu, kriminalisté pracují i s verzí, že se podvodníkům podařilo nabourat webovou stránku. Podvodných inzerátů a podvedených tak může být i víc.

Podvodníci se začali vydávat za organizace. Podívejte se na videu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.