Podvodníci zneužili oblíbeného spisovatele. Falešným videem lákají z lidí peníze

Oblíbený spisovatel Patrik Hartl se stal další obětí internetových podvodníků. Ti pomocí umělé inteligence vytvořili falešné video, na kterém údajný Hartl láká ze svých fanoušků peníze. Pokud mu peníze pošlou, tak se s nimi prý osobně setká. Hartl proto natočil pro své příznivce videovzkaz, ve kterém před falešným videem varuje.

"Chtěl bych vás upozornit, že ve virtuálním prostoru se objevuje video, na kterém já zvu případné zájemce o osobní setkání se mnou, aby poslali někam nějaké peníze. Prosím vás, to nejsem já,“ upozornil Hartl na falešné video v úterý odpoledne prostřednictvím svého facebooku.  

"To nějaký podvodník využil umělé inteligence k tomu, aby to video vzniklo. Ale já to nejsem. Já nic za peníze nedělám a jsem stydlivý, že bych se s vámi stejně nesešel," dodal známý šprýmař a větu doplnil svým typickým smíchem.

Poté ale zvážněl a znovu apeloval na lidi, aby hlavně nikomu žádné peníze neposílali. "Tak prosím vás, hlavně nikomu neposílejte žádné peníze. Já o žádné nežádám," uzavřel a rozloučil se.

[chooze:article;value:547966]

Hartl video natočil ve své divadelní kanceláři. "Pozor! Natočil jsem ve své divadelní kanceláři při ledování kolena VAROVNÉ video!," napsal do popisu videa. Poukázal tak na nedávný úraz na lyžích, kvůli kterému musel dokonce podstoupit operaci kolene.

"Po únorovém lyžování s Ájou se mi pokazilo koleno a  musel jsem ho teď svěřit ortopedické opravně. Takže místo velikonočního lyžování na ledovci budu polohovat nohu na chalupě. Moc děkuju operačnímu týmu a sestřičkám v Rehabilitační nemocnici v Berouně za úžasnou péči!," informoval o nešťastném úrazu své fanoušky na sociální síti

Banka, telefon, sociální sítě. Jak zařídit, aby se senioři nestali obětí podvodníků:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.