Pohled na odvody se mezi Čechy liší. Je to dobré pro případ nouze, říkají někteří

Nedostatek vojáků z povolání i lidí v aktivních zálohách. Problém, se kterým se už pár let Česko potýká, by mohly podle prezidenta Petra Pavla pomoct vyřešit odvody.

S tímto návrhem se někteří Češi ztotožňují. "Já jsem určitě pro, chtěl bych si tím projít i osobně, zajímá mě, jaký to tam je," řekl jeden z dotázaných.

Jako hlavní výhodu uvádí Češi zejména to, že stát bude mít povědomí o jejich schopnostech pro případ nouze. "Spousta lidí je nemocná od mládí, takže je potřeba, aby je prozkoumali, kdyby je povolali a byli potřeba," myslí si další dotázaný.

[chooze:article;value:543484]

Stejně tak má být výhodou zjištění míry ochoty bránit vlast mezi populací. "Bylo by dobré, abychom věděli, kdo by souhlasil s tím jít pomoct v případě napadení naší republiky," zaznělo mezi odpověďmi.

Podle některých by mohl stát povinnými odvody načerpat i síly pro případné přírodní katastrofy. "Souhlasil bych, když by byl problém třeba s povodněmi, tak stát může říct, že máme vojáky, které můžeme povolat, a máme taky i nějaké zálohy," řekli lidé reportérovi.

Naproti tomu zcela opačné výsledky přinesla anketa zveřejněná na stránkách TN.cz. K 19:43 hlasovalo 1 310 lidí, 989 bylo proti odvodům, což je 75,5 procenta. Naopak 24,5 procenta, tedy 321 respondentů, bylo pro odvody.

Prezident Pavel o odvodech na vojnu. Armáda sama obranu nezvládne, přiznal:

​Podívejte se, kde všude je v Evropě povinná vojenská služba:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.